Så öppnar du bananaen på bäst sätt och slipepr kladd med pannkakor. Lifehack i P4 Västerbotten.
Dagens lifehack handlar om bananer och pannkakor. Foto: Hanna Palm/SR
Dagens lifehack i P4

Lifehack: Öppna banan och laga pannkaka på bäst sätt

I dagens lifehack tar vi ett stadigt grepp om bananen och utmanar rådande pannkakskonventioner.

Programledaren Adam Timanders lifehack för dagen, har förändrat en specifik aspekt i hans liv för alltid.

– Idag skalar jag bananen på ett okonventionellt sätt. Det är helt upp och ner, bokstavligen, men det är så mycket bättre än det "gamla" sättet, hävdar han.

Knepet är enkelt: du vänder helt enkelt bananen upp och ner och öppnar den där det inte finns en stam.

– Stammen är ju den absolut hårdaste delen av bananer med tätt sittande fibrer, extremt svårt att öppna snyggt egentligen.

Man nyper tag om den svarta änden och när man gör det fläker den upp sig och det är bara att dra ner skalen - enkelt!

Programledaren Hanna Palms knep handlar om att göra pannkakor på det minst kladdiga viset.

– Det blir ju väldigt ofta kladdigt om man gör plättar, pannkakor eller amerikanska pannkakor, förklarar hon.

Knepet är att helt enkelt hälla smeten i en tom ketchupflaska för att sedan dutta ut ketchupklickar i stekpannan - helt kladdfritt!

Adam lovade att i helgen pröva Hannas pannkaks-lifehack och återkomma till veckan med en recension.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".