Susanna Åhlén
Författaren Susanna Åhlén gästade morgonprogrammet och berättade om hennes författarskap och om när hon hittade kärleken. Foto: Madeleine Harrati/SR

Susanna om sen bokdebut: Man behöver ett mod

Hör om författaren Susanna Åhlén spännande livshistoria
3:10 min

Vill du skriva en bok? Bättre sent än aldrig menar författaren Susanna Åhlén som debuterade som 60-åring.

Susanna har nu släppt sin tredje bok som heter ”Agnes-Isprinsessan”. Den handlar om människor i Norrland, och om deras strävan efter ett bra liv i lugn och harmoni, och om Agnes förstås. 

– Man behöver ha ett mod för att ge ut en bok, man blottar sig på ett sätt. Tankarna om att släppa en bok har funnits i 20 år, men jag hittade modet tack vare många kamrater, säger Susanna Åhlén. 

Sedan 2012 bor Susanna i Umeå, men flytten var inte enkel. Anledningen var att Susanna fick kontakt med en gammal kärlek och valde att flytta till Västerbotten från Stockholm.

– Det var inte enkelt, men när kärleken tar tag i hjärtat så finns det inga omöjligheter, säger hon. 

Din historia om att hitta tillbaka till en gammal kärlek låter ju nästan som en bok i sig. Kommer det att bli en bok om din historia?

– Absolut, men historien behöver några år att mogna till, säger hon och skrattar. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".