Dagens lifehack i P4
Hur får man bort vattenfläckar på träbordet och hur hittar man perfekta avokados? Det får du tips på i dagens lifehack i P4 Västerbotten. Foto: TT
Dagens lifehack i P4

Lifehack: Få bort vattenringar på trämöblerna

Slipp de fula vattenmärkena och släng aldrig mer en dålig avokado.

Dagens lifehack handlar om möbler och avokados.

Så får du bort vattenringar på möblerna

Ett iskallt glas med vatten eller läskeblask står på bordet, lite för länge och vips så är den fula ringen där. Känns det igen?

Nu kan det finnas ett sätt att få bort ringarna. Ett lifehack som en av P4 Västerbottens programledare Adam Timander hittat på nätet lovar att ringarna försvinner om man gnuggar på fläcken med tandkräm.

Metoden ska vara att försiktigt gnugga en bit vit tandkräm längs med träfibrerna. Inte för hårt och inte för stort eftersom tandkrämen nöter ned finishen på möbeln.

– Vi har inte testad det här lifehacket och kan inte garantera att det fungerar, men jag ska göra det så fort jag kan, säger Adam Timander, en av programledarna för Dagens lifehack.

Så hittar du en perfekt mogen avokado i butiken

Du ska göra guacamole och delar upp avokadon och det visar sig att den är brun nästan överallt eller stenhård. Känns det här igen? Då kan det här lifehacket vara för dig:

För att se om en avokado är lagom mogen finns det andra sätt att undersöka utöver att klämma.

Gör så här: Pilla bort den lilla "pluppen" längst ut på avokadon, då får du direkt tillgång till själva fruktköttet. Avgör mognaden genom att studera färgen. Den ska vara en fin och lagom nyans av mörkgrön.

– Är du osäker kan du också se om den är för mogen genom att trycka med tummen på den, lämnar den ett avtryck är den övermogen, säger programledaren Hanna Palm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".