Ett montage där en person jobbar i kassan och en i grönsaksdisken på en livsmedelsbutik.
Vid en ändring av personalsystemet på butiken upplevde många anställda en ökad stress. Foto: Fredrik Sandberg/TT och Henrik Montgomery/TT

Flera sjukskrivna efter ändrade rutiner på livsmedelsbutik

Anställda på livsmedelsbutik larmar
1:27 min

Personal på en stor livsmedelsbutik i Umeå vittnar nu om att upp till 15 anställda blivit sjukskrivna på grund av stress och press på jobbet. Källorna uppger att sjukskrivningarna började rulla in, en efter en, då butiken ändrat rutinerna.

Det var i januari i år som livsmedelsbutiken flyttade över en del av kassapersonalen till golvet, som sedan blev inkallade om det var stressigt i kassorna. Det innebar en större press på de anställda, då de kände sig otillräckliga under arbetspassen.

– Jag fick ingen hjälp när jag behövde det. Jag hade ingen att bolla med, det blev bara för mycket helt enkelt. Jag ville bara sätta mig i ett hörn och gråta. Typ skrika rakt ut, säger en anställd på livsmedelsbutiken som vill vara anonym.

– Det har varit en bra arbetsplats tidigare, men nu hinner man inte lära känna någon. Det är för stressigt, säger en annan anställd.

Dåliga anställningsförhållanden och ändringen av personalsystemet var droppen för många i personalen. En del sa upp sig, och många blev sjukskrivna.

Vår målsättning är att alla medarbetare ska må bra på jobbet.

Chefen på livsmedelsbutiken menar dock att hans anställda inte blivit sjukskrivna på grund av arbetsmiljön, och att personalen inte tyckt att förändringen har varit något negativt.

– Det stämmer inte. Vår målsättning är att alla medarbetare ska må bra på jobbet, och att vi inte ska ha några långtidssjukskrivningar som har koppling till arbetssituationen, säger han.

Det kostar samhället väldigt mycket pengar att folk blir sjukskrivna.

Andreas Sjögren är ombudsman på Handelsanställdas förbund i Västerbotten, han menar att de måste kliva in och sätta stopp ifall det är så att en butik inte sköter sig.

– Jag tror aldrig att man kommer komma undan att täcka upp för varandra när det blir brist på folk. Men är det konstant brist på folk brukar vi kalla att det finns ett arbetsplatsbehov och då får vi ställa krav på att man ska anställa i den utsträckningen. Annars är det frågan om en arbetsmiljöfråga. Det kostar samhället väldigt mycket pengar att folk blir sjukskrivna, säger Sjögren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".