Polishelikopter
Foto: PONTUS LUNDAHL / TT

Stort sökpådrag efter försvunnen jägare

Polisen: Han har ingen mobiltelefon med sig
0:47 min

Den jägare som försvann i trakterna av Marabäcksbränna i Vilhelmina på lördagseftermiddagen hade fortfarande inte hittats på måndag morgon. Sökinsatsen fortsätter under dagen.

Polis fick under lördagskvällen, klockan 20:25, ett samtal om att en jägare i 70-årsåldern inte återkommit på kvällen.

En sökinsats inleddes i trakterna omkring Marabäcksbränna. Jaktlagt skall senast ha haft kontakt med mannen vid 15-tiden, enligt polisen.

Under söndagsmorgonen har sökinsatsen utökats och utöver fjällräddare och poliser på marken deltog också polisens helikopter, samt senare under söndagen även en helikopter från Sjö- och flygräddningen, enligt polisens presstalesperson Peder Jonsson.

Mannen har ingen mobiltelefon med sig, enligt polisen, och sökinsatsen försvåras nu när mörkret fallit på söndagskvällen.

– Men han är en van jägare och friluftsmänniska. Vi söker så länge vi tror att han är vid liv, säger Peder Jonsson, presstalesperson på polisen i Västerbotten.

Uppdaterad måndag 16/10 11:30
Sökinsatsen efter den försvunna mannen fortsatte under natten mot måndag, men då i något mindre skala. Under måndagen fortsätter sökinsatsen i samma skala om under söndagen.

Fjällräddare, hemvärn, polis samt en helikopter finns med i insatsen, enligt polisen.

Uppdaterad 16:22
Polisen uppger nu att den försvunna mannen har påträffats död. Polisen misstänker inget brott. Mannens anhöriga är underrättade.

Enligt polisen påträffades mannen av en hundförare från fjällräddningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".