Rosalie Bengtsson, förskollärare på Slöjdaren, har fått nog av stressen som kommunens lönestrul har orsakat.
Rosalie Bengtsson, förskollärare på Slöjdaren, har fått nog av stressen som kommunens lönestrul har orsakat. Foto: Linnéa Ivarsson/Sveriges Radio
Umeå kommuns nya personalsystem

Nytt personalsystem skapar stress bland anställda – anmäls

Rosalie Bengtsson: En stor oro bland personalen
2:00 min

Tusentals löneärenden väntar fortfarande på att lösas hos Umeå kommun och har orsakat stress hos många anställda. Nu har det nya personalsystemet anmälts som en arbetsmiljöbrist.

Rosalie Bengtsson jobbar på förskola i Sävar. Hon berättar hur stressad tillvaron har varit efter att Umeå kommun valde att byta lönesystem i maj tidigare i år. Nu har hon valt att anmäla det nya lönesystemet

– Det stämmer inte någonstans med stämpelklockan. Det här har orsakat otroligt mycket stress för oss som jobbar, och det märker barnen av, säger Rosalie Bengtsson.

Det tar jättemycket tid från våra barngrupper.

Samtliga av hennes kollegor har haft misstämmande löner eller komptimmar, och dessutom är lönesupporten numera enbart öppen för chefer.

– Det här tar jättemycket tid från våra barngrupper. Man är orolig och har en klump i magen över att man vet inte vad som ska hända. Det känns som ett osäkert system, säger hon.

Hör mer om bakgrunden till Rosalies arbetsmiljöanmälan i ljudspelaren.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".