Liten scen för beatboxing i Umeå

6:27 min

Ramin Azarmehr, även kallad Radicalistro, gästade P4 Västerbotten för att berätta mer om beatboxing.

Ramin Azarmehr började med beatboxing redan som 12-åring efter att hans bror introducerade honom för ett videoklipp på en fransk beatboxare. Sen dess har Ramin gett sig in för att mästra beatboxing.

– Man kan utvecklas otroligt mycket. Jag gick in för det ordentligt i tonåren men nu ägnar jag mig mer åt rap och hiphop. 

Men trots det musikaliska skiftet är beatboxingen en talang som kan vara fördelaktig i många sammanhang. 

– Alla rappare kan inte beatboxa, så där kan man vara lite unik. Dessutom är det bra att man utvecklat artikulerandet och soundet, säger Ramin Azarmehr.

Jag känner inte att Umeå har varit den stad där jag har fått chansen att visa vad jag går för.

Ramin Azarmehr är född i Kristinehamn och har flyttat runt under sin uppväxt för att nu bo i Umeå där han studerar vid universitetet. Men trots talangen är det inte många som vet att beatboxingen och musiken är ett stort intresse. 

– Jag känner inte att Umeå har varit den stad där jag har fått chansen att visa vad jag går för jämfört med större städer, konstaterar han.

Under onsdagen arrangeras en workshop på Hamnmagasinet i Umeå. Något som Ramin uppskattar att få delta vid. 

– Det är nog mest ungdomar som kommer ikväll. Det är på tiden att hiphop och beatbox får större plats i Umeå. Jag uppfattar det som att många andra musikstilar har större scener och utrymme här, säger Ramin Azarmehr. 

Vill du se mer och höra hur det lät när Ramin Azarmehr beatboxade hos oss? På vår instagram, P4Vasterbotten, ser du mer! 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista