Filippa träffade Linnea på Hippologum i Umeå. Linneas andra hem.
1 av 2
Filippa träffade Linnea på Hippologum i Umeå. Linneas andra hem. Foto: Filippa Armstrong/SR
Bara 17 år gammal, men redan en lovande ridsportstjärna. Johanna Lindberg sysslar med voltige och är nominerad på ryttargalan i Stockholm.
2 av 2
Bara 17 år gammal, men redan en lovande ridsportstjärna. Johanna Lindberg sysslar med voltige och är nominerad på Ryttargalan i Stockholm. Foto: Annbritt Lindberg/Privat

17-åriga Johanna kan bli morgondagens Voltige-stjärna

2:44 min

17-åriga Johanna Lindberg har en ljus ridkarriär framför sig. Hon har blivit nominerad till morgondagens stjärna av Svenska Ridsportförbundet.

Det är en fantastiska säsong som ligger bakom 17-åriga Johanna Lindberg och som ligger till grund för Svenska Ridsportförbundet nominering med SM guld, ett historiskt VM-brons och ett guld på nordiska mästerskapen i bagaget. 

Svenska Ridsportförbundets egen motivering till nomineringen lyder: 

Efter SM-guld på rekordpoäng fortsatte Johanna Lindberg sin lysande säsong med ett historisk JVM-brons och Sveriges första individuella mästerskapsmedalj i voltige hittills. En milstolpe och en seger för hela voltigesporten. Juniorguldet vid NM i Finland blev en fin final på ett fantastiskt år och Johannas fjärde NM-guld. Johanna Lindberg är kort och gott en voltigör i världsklass

– Jag tycker att det är helt fantastiskt. Jag tycker att den här säsongen har varit jättebra och rolig, säger Johanna Lindberg. 

JVM-bronset var roligast, jag satsade på en top-tio plats och landade som trea. 

Johanna har sysslat med ridning sen hon var åtta år. Stallet är som hennes andra hem.

– Jag är här nästan varje dag, tränar jag inte så rider jag min häst Easy. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista