Vindelns kommun

Hängbron i Tegsnäset förstörd av långtradare

1:09 min

En långtradare har kört över hängbron i Tegsnäset. Maxvikten på bron är 7 ton, och den är nu illa tilltygad och avstängd i väntan på besiktning. Mattias Levisson var ute på sin gård och bevittnade händelsen.

Enligt invånarna i Tegsnäset det väl skyltat vilka vikter som gäller över bron. Mattias Levisson var ute på sin gård och såg när lastbilen körde över och kunde konfrontera chauffören.

– Vi hör egentligen hur det smäller till, och när vi tittar ner mot bron ser vi det kommer en långtradare ut på bron, säger Mattias Levisson.

Han fortsätter över bron sakta men säkert så bron sjunker mer och mer.

Vid en fabrik i närheten där långtradaren skulle lämna sin last vägdes den totala vikten till cirka 50 ton. Bron är inte säker att använda längre och är avstängd i väntan på besiktning.

Förra året genomgick bron en renovering för nästan en miljon kronor.

– Det var ett åratal av planering och arbete för att möjliggöra finansieringen, säger Lennart Granström, kassör för vägsamfälligheten i Tegsnäset.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista