Potatis och nachos i dagens lifehack i P4.
I dagens lifehack pratar vi om chips och potatis. Foto: TT
Dagens lifehack i P4

Lifehack: Gör upp eld och tvätta potatis – snabbt och enkelt

Här är eldstartaren du inte kände till och så tvättar du många potatisar jättefort!

Du behöver göra upp eld men har varken näver, papper eller annat antändligt. Råkar du ha en påse nachos-chips hemma? Då fungerar det jättebra som eldstartare. De brinner så in i tusan. Faktum är att många bränder i butiker tar fart i chipshyllan.

– Ett smarrigt och krispigt lifehack från mig idag. Chips är ju Life generellt känner jag. Så det är jättebra att det finns lifehack om chips, säger Hanna Palm om hennes Lifehack för dagen.

Det andra lifehacket idag handlar också om något som man kan göra chips av nämligen potatis (nachos-chips görs på majs). Om du har en mängd potatis som du inte orkar skala så kan du tvätta dem alla på ett väldigt snabbt och effektivt sätt.

Använd en borrmaskin och sätt på en borste, billiga toaborstar fungerar bra, men ta för guds skull en ny! Fyll sedan en hink med vatten och potatisen och gå lös med borsten i typ 30 sekunder.

– Det är en skön känsla att bara mata på med borrmaskinen kan jag säga. Men pass upp för att vortexen blir så stark att vattnet skvätter ut, säger Adam Timander om hans tips för dagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista