En bild på ett polisemblem
Arkivbild. Foto: Bertil Ericson/TT

Trygghetsvandring på campus efter oro från studenter

3:35 min

I Umeå känner många studenter oro inför att röra sig sig vid universitet under kvällstid.

Det var Umeå universitet tillsammans med Polisen, UmeBrå, Umeå kommun och kårerna som deltog under vandringen. Det handlar helt enkelt om att få en bättre uppfattning om området och vad som kan göras för att förbättra miljön.

– Vi har fått uppfattningen om att allt fler oroar sig när de vistas runt eller går igenom campusområdet. Vi gör det här för att identifiera bra och mindre bra saker med området, säger Ewa Öström, polis vid Skellefteå lokalpolisområde, som besökte Umeå under kvällen. 

Ewa Öström menar att vandringarna är väldigt viktiga. Det för att både politiker, vaktmästare och annan personal får en annan insyn i hur det är för dem som faktiskt rör sig dagligen i området.

– Det är en helt annan grej att få vara med och känna hur det känns att gå i ett område där det känns jobbigt, är nedsläckt eller dålig framkomlighet. Många får en annan syn på problemet då, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista