Porträtt Anna Gullstrand i gatumiljö
Anna Gullstrand, digital strateg, föreläsare och krönikör på nyhetssajten Breakit.se Foto: Daniel Emanuelsson

#Metoo: Hon har en app-idé som ska stoppa förövare

3:24 min

Efter alla vittnesmål om sexuella trakasserier i kampanjen #Metoo, tycker Anna Gullstrand att det är det dags för nästa steg: en app som stoppar förövare.

Anna Gullstrand är digital strateg och föreläsare och ny krönikör på sajeten Breakit.se, som är en nyhetssajt om nya teknikföretag och ekonomi. Hon ser teknik som en del av lösningen och har en idé om att använda en app för att stoppa män som trakasserar kvinnor utan att behöva ta konsekvenserna.

Så fort fler personer angett samma förövare så kopplas de som anmält ihop. De skulle kunna få ett mail där de ser att fler personer registrerat samma förövare som de gjort, skriver Breakit:s krönikör som vill använda all kollektiv intelligens på sociala medier för att ta #Metoo till nästa nivå.

Idén har också fått kritik från personer som tycker förslaget om en app är skrämmande och påpekar att det finns ett rättssamhälle och att brottsoffer ska polisanmäla. Det tycker även Anna Gullstrand.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista