Man i skjorta sitter i soffa.
Skolområdeschef Nicklas Wallmark. Foto Per-Gunnar Eriksson/SR.
Umeå

Gymnasiechefen ber drabbade tjejer om ursäkt

3:54 min

Dragonskolan har anmälts fyra gånger efter gårdagens uppgifter. Gymnasiechefen välkomnar en utredning.

Skolinspektionen har mottagit fyra anmälningar mot Dragonskolan efter gårdagens uppgifter i ett Facebookinlägg om att elever fått utstå sexuella trakasserier och kränkningar – problem som både lärare och rektorer sopade under mattan. Under fredagen har skolan hållit i löpande informationsmöten med skolans elever.

Umeå kommuns gymnasiechef och biträdande utbildningsdirektör ser positivt på anmälningarna, och öppnar samtidigt för dialog med de drabbade tjejerna.

– Tyvärr kan vi inte backa bandet på just detta, det är bara att beklaga och be tjejerna om ursäkt för vad de fått uppleva. Tjejerna går inte kvar och jag kan ju inte träffa dem nu, men om de vill träffa mig i den här frågan så gör jag det gärna, säger Wallmark.

Nu diskuteras det vad för ansvar som personalen har om man skulle bevittna trakasserier.

– Alla i skolans personal har en skyldighet att både anmäla händelser och agera vid kränkningar. Det är en skyldighet alla har, och jag välkomnar alla anmälningar, säger Nicklas Wallmark.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista