Skellefteå

Polisen stoppade ungdomsfest som gått överstyr

0:51 min

Polisen och kommunens socialtjänst i Skellefteå fick sent i går kväll hjälpa till att stänga ner en fest som gått överstyr, ett par mil utanför stan.

Det var minst 300 ungdomar på platsen berättar ett vittne som hjälpte till med att få alla ungdomar att lämna platsen under natten.

– Jag var kvar till klockan tre, säger hon.

Enligt Therese Svedberg som sitter med i styrelsen för festlokalen brukar de garantera porslin till hundra besökare och mycket fler än så brukar inte rymmas.

Så som hon har förstått det inträffade var det ursprungligen en klassfest för ett mindre antal gymnasieungdomar som skulle arrangeras i lokalen. Men under kvällen hade ungdomar från en annan inställd fest också sökt sig till den aktuella platsen.

Polisen utreder en rad fall av brott mot alkohollagen och ett fall av våld mot tjänsteman efter att en socialsekreterare på platsen träffats av glassplitter.

Enligt kommunens kommunikatör och det vittne som P4 Västerbotten varit i kontakt med ska det ha rört sig om en glasflaska som kastats mot marken, och glassplitter ska då ha träffat den socialsekreterare som senare fick uppsökta sjukhus.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista