Gällivare flygplats.
Gällivare flygplats. Foto: Reine Sundqvist/Sveriges Radio.

Sabotage mot Nextjetplan i Gällivare

0:34 min

Ett flygplan har saboterats på Gällivare flygplats. Enligt polisen handlar det om ett inbrott i en flygplatshangar och brottsrubriceringen är i nuläget brott mot luftfartslagen.

Efter larmet ställdes morgonflyget till Stockholm, via Kramfors, in. Det uppger flygplatsens säkerhetsansvarige, som i övrigt inte kan inte uttala sig om det som har hänt.

Brottsplatsen är avspärrad och polisen är på plats för att utreda det hela.

Brottsrubriceringen är i nuläget brott mot luftfartslagen. Ärendet leds av jourhavande förundersökningsledare. Polisen kommer att gå ut med mer information tidigast under eftermiddagen.

Enligt Nextjet, som är det aktuella bolaget som trafikerar sträckan, finns det ingen känd hotbild mot bolaget. I övrigt vill man inte kommentera ärendet, utan hänvisar till polisen. 

Enligt flygplatsens säkerhetsansvariga Kaisa Pääkkölä har någon tagit sig in i en hangar på flygplatsen.

– Jag kan bekräfta att det varit inbrott i vår hangar där vi haft Nextjets flygplan. Det var det enda planet i hangaren och det är det som någon gjort åverkan på.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista