Andreas Löwenhöök (M) och Lorents Burman (S) motage: SR
Andreas Löwenhöök (M) och Lorents Burman (S). Motage: SR. Foto: Hjalmar Åman/Sveriges Radio.

Skellefteås tur att få infrastrukturpengar

1:34 min

Politikerna i Skellefteå tycker det är deras tur att få pengar i länstransportplanen.

Politikerna i Skellefteås kommunstyrelse har nu skrivit ihop sin önskelista till jultomten som i detta fall är region Västerbottens politiker.

– Det är ju så att Region Västerbotten deltagit i och understött den tillväxt som finns i Umeå och nu när hjulen snurrar på här i Skellefteå är det rimligt också att Region Västerbotten är med och bidrar, tycker Andreas Löwenhöök (M) oppositionsråd i Skellefteå.

I svaret till hur pengarna i länstransportplanen ska fördelas vill Skellefteås politiker se flera hundra miljoner mer. Det handlar dels om att prioritera upp vägsatsningar men framförallt handlar det om två helt nya projekt; 100 miljoner till hamnen, i ett första steg och 100 miljoner till järnvägen.

– Vi ser behov av signalsystem bland annat i stambanan, järnvägen mellan Skellefteå och Bastuträsk, säger kommunalrådet Lorents Burman (S) och hänvisar till den planerade batterifabriken som kan komma att byggas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista