Farah, Kalle och Molly leder Musikhjälpen 2017.
Farah Abadi, Kalle Zackari Wahlström och Molly Sandén leder Musikhjälpen 2017. Foto: Sveriges Radio
Musikhjälpen 2017

De programleder Musikhjälpen 2017

4:32 min

Nu är det officiellt vilka tre personer som programleder Musikhjälpen i P3 som i december direktsänds från Umeå.

I år blir det tre helt nya programledare i Musikhjälpen – artisten Molly Sandén, programledaren Kalle Zackari Wahlström och P3-profilen Farah Abadi. Tillsammans går de den 11 december in i glasburen i Umeå för att uppmärksamma, engagera och samla in pengar till årets tema "Barn är inte till salu” som kommer att belysa världsproblemet med barnsexhandel.

Artister och tv-profiler 

Farah Abadi leder till vardags Relationsradion i P3 och är årets Musikhjälpen-veteran i trion efter att två år i rad haft det ärofyllda uppdraget som publikens ambassadör (2015 och 2016). 

Molly Sandén är kanske mest känd för sin framgångsrika musikkarriär och tre framträdanden i Melodifestivalen, men hon har också erfarenhet som programledare i Lilla Melodifestivalen. 

För Kalle Zackari Wahlström har i flera program på SVT testat olika former av träning, provat på jobbet som idrottslärare och träffat folk som gjort udda livsval. Nu blir det dock en helt annan typ av utmaning.

Musikhjälpen 2017 startar måndagen den 11 december. Från glasburen på Rådhustorget i Umeå direktsänder Farah Abadi, Molly Sandén och Kalle Zackari Wahlström 144 timmar i P3 och SVT Play med bland annat livemusik och gäster.

Stort tabu

Varje minut säljs fyra barn i sexhandeln världen över, men mörkertalen är enorma och barnen syns knappast i någon statistik. Det rör sig om en växande kriminell miljardindustri. Tabut kring ämnet är stort samtidigt som miljontals barn drabbas och får men för livet. För att belysa och förbättra dessa barns situation väljer Musikhjälpen 2017 att lyfta det som borde vara en självklarhet men inte är det – "Barn är inte till salu”. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista