Pia Johansson stylist på en cykelbana utanför radiohuset
Stylisten Pia Johansson Foto: Markus Åkebo/Sveriges Radio
Stil och mode

Stylisten Pia: Så räddar du torrt hår och torr hy

8:00 min

Stylisten Pia Johansson i Umeå tipsar om att börja i tid för att inte få problem med torrt hår. Hon gör inpackningar på samma sätt som hon tar en medicinkur.

Schamponera håret, använd sedan en näringsrik och återfettande inpackning för ditt hår och hårbotten och avsluta med balsam för att sluta fjällskiktet på hårstråna, tipsar Pia.

Nöj dig med att tvätta håret max en eller två gånger i veckan för att inte torka ut hår och hårbotten. Och återfukta hud och hår med ekologisk olja varje dag under de torra perioderna.

Pia Johansson tycker också att du ska använda din inpackning som en kur, alltså varje gång du tvättar håret under en månad (på samma sätt som du tar en medicinkur). Och tänk då på hur du äter och dricker för att få bra resultat, säger hon.

Låt gärna din hårinpackningen sitta i över natten om du inte hinner göra den på dagen, tipsar Pia som påminner om att det är lätt hänt att tiden bara går. Hon tycker att vi borde bry oss mer om oss själva, för att ta hand om sin hud och sitt hår kan bidra till ett gott välmående, säger Pia Johansson. 

Varje tisdag efter 12.30 tipsar Pia Johansson om stil och mode här i P4 Västerbotten. Har du frågor? Hör av dig:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista