Utredning avslutad – inget besked om anklagad SR-profil

Efter fyra veckor är Sveriges Radios internutredning avslutad gällande den kända radioprofil som anklagats för sexuella trakasserier. Men ett klart besked om profilen saknas.

Utredningen tillsattes när det blev känt att den kvinnliga programledaren anklagats för att ha utsatt kollegor för bland annat sexuella trakasserier och ovälkomna uppvaktningar, både på och utanför arbetstid.

Radioprofilen är för närvarande inte i tjänst men när utredningen idag avslutades saknades tydliga besked om hennes framtid inom Sveriges Radio.

I ett internt mejl skriver Sveriges Radios vd, Cilla Benkö, att företaget vidtagit ett antal åtgärder under utredningens gång men att man av princip inte kommenterar uppgifter om enskilda medarbetare.

– Vi varken bekräftar eller dementerar, skriver hon.

Beskedet om att utredningen är avslutat kommer efter ett internt möte på den avdelning där kvinnan arbetar. Mötet hölls vid 13-tiden och strax där efter skickades ett mejl till utvalda medarbetare.

Cilla Benkö avslutar sitt mejl med att uppmuntra medarbetare att berätta om upplevda trakasserier och arbetsplatsproblem på Sveriges Radio.

– Jag förväntar mig nu en fortsatt levande och öppen diskussion bland oss som jobbar här, både chefer och medarbetare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".