Anna Christoffersson
Musikern Anna Christoffersson utsattes för två våldtäkter. Nu har hon skrivit en låt om det, en process som varit helande. Foto: Adam Timander/SR.
#Metoo

Hon skrev låt om våldtäkterna hon utsatts för

1:04 min

Trots att det gått sju år är det fortfarande svårt för Anna Christofferson att prata om det hon nu skrivit en låt om.

Låten började hon jobba med för tre år sedan. Det var inte ett lätt beslut men hon insåg att hon behövde prata om det hon utsatts för, men först behövde hon berätta för sina närmaste.

– Jag blev våldtagen två gånger och trots att et gått sju år är det fortfarande svårt att prata om. Men idag mår jag så bra lever ett fantastiskt liv och vill säga att det finns hopp, berättar Anna Christofferson i P4 Västerbotten.

Låten släpptes mitt i brinnande Metoo-kampanj och har blivit väl mottagen för ämnet som behandlas. Det är många som skrivit till henne personligen och via Facebook, för att ge henne kärlek.

– Nu när det blev den här vågen nu så är det så otroligt hemskt men också så stärkande för oss som berättar för det blir en gemenskap och inte så tabu som det var för några månader sedan.

Har det varit en helande process att skriva den här låten om det du gått igenom?

– Ja verkligen, det har varit jättehelande och därför vill jag så gärna dela den nu och det är många som hört av sig och fått styrka genom låten, och det i sig har stärkt mig.

Vad kan du säga till de som utsatts för det här men ännu inte berättat om det?

– Det är viktigt att veta att det går att prata om det. Jag var rädd för det men det är så mycket lättare än man tror och det lättade mycket för mig, det börjar med en person sen berättar man mer, säger Anna Christoffersson men lägger också till:

– Det finns inga krav på att prata om det, det är inget fel i det, men det är lättare än man tror. Om man vill får man skriva till mig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista