Mia Nilsson och Victor Öberg är Vindelns kommuns nya lokalpoliser.
Mia Nilsson och Victor Öberg är Vindelns kommuns nya lokalpoliser. Foto: Hanna Kalla/Sveriges Radio

Victor och Mia är Vindelns nya polisduo

Poliserna Mia och Victor berättar om deras tjänst
4:09 min

Efter ett år har nu Vindeln återigen fått patrullerande poliser. Victor Öberg och Mia Nilsson har börjat sin yttre tjänst för att komma närmare medborgarna.

I ett års tid har det enbart funnits utredande poliser i inre tjänst på polisstationen i Vindeln. Men efter en satsning på närpolisområdena har nu två yttre tjänster tillsats till kommunen.

– Det känns jätteroligt. Vi kommer närmare ortsborna här och vi känner oss välkomna, säger nya lokalpolisen Mia Nilsson.

Både Victor Öberg och Mia Nilsson upplever det som att deras närvaro är uppskattad och dem de träffat har blivit positivt överraskade.

Vi ska försöka vara synliga över, inte bara orten Vindeln, utan hela kommunen.

En vindelbo blev så pass överraskad över den ökade förekomsten av polis att hon ringde in till polisen och sa att det var en låtsas polisbil ute och körde.

– Någon tyckte det var misstänksamt att vi patrullerade så mycket på byn och polisen brukar annars bara vara här när det gäller utryckning och blåljus, säger nya lokalpolisen Victor Öberg.

Och det är ett bevis på att polisen har varit osynlig här, säger Mia Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".