Utökat naturskydd vid Umeälvens delta

Nu har ansökan postats till Naturvårdsverket. 3 500 hektar av marken vid Umeälvens delta och slätterna söder om Umeå föreslås få ett skydd för sin speciella natur och för det rika fågellivet.
Nu har ansökan postats till Naturvårdsverket. 3 500 hektar av marken vid Umeälvens delta och slätterna söder om Umeå föreslås få ett skydd för sin speciella natur och för det rika fågellivet. Natura 2000 är ett nätverk av värdefull natur inom EUs medlemsländer. Men även om naturen skyddas blir det inget stopp för att dra väg eller järnväg genom området. Det var faktiskt den planerade Botniabanan som skyndade på beslutet om vilka områden som föreslår för naturskyddet. Landshövding Lorentz Andersson säger att EU-kommissionen vill veta hur Sverige ställer sig till Natura 2000-området innan kommissionen yttrar sig över förslaget till Botniabanan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista