Sören Vilks
Krister Kern och Marie Robertson spelar i Dimensioner på Väven under onsdagskvällen. Foto: Sören Vilks/Pressbild

Broadwaysuccé spelas i Umeå

2:14 min

Ikväll spelas pjäsen Dimensioner upp på Väven på svenska med skådespelarna Marie Robertsson och Krister Kern har huvudrollerna.

Dimensioner handlar om kärlek i olika parallella universum, eller versioner av verkligheten. Två omaka personer faller för varandra och deras liv visas ur olika perspektiv i varje universum.

Det är inte helt lätt att beskriva pjäsen men så här säger Marie Robertsson.

– Det är en kärlekshistoria med två människor som kanske är menade för varandra men via en "sliding door"-effekt så får vi se vad som hade hänt i olika universum, säger hon.

Det omaka paret i pjäsen är Roland, spelad av Kern, en snäll biodlare och Marianne, spelad av Robertsson, en högintelligent kvantfysiker.

Pjäsen gjorde succé på Broadway 2012 med skådespelarna Jake Gyllenhaal och Ruth Wilsson. Nu har Kern och Robertsson turnerat genom Sverige med pjäsen.

– Det känns kul att göra den på svenska för att det är en jättebra text, men jag vet inget om uppsättningen på Broadway mer än att det var en jättesuccé, säger Krister Kern.

Marie Robertsson tror att pjäsen kommer ge gästerna eftertankar, skratt och reflektion.

– Jag tror man kommer tänka mycket på sitt egna liv, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista