Trippelmördare i Norrbotten

Åmsele mördaren Juha Valjakalla, som avvek efter permission i Östra Finland den 12 maj, har enligt signalement setts i Norrbotten.
Åmsele mördaren Juha Valjakalla, som avvek efter permission i Östra Finland den 12 maj, har enligt signalement setts i Norrbotten i natt. Enligt polisen är det troligt att han är på väg söderut. Polisen i Västerbotten har efter rikslarmet skärpt bevakningen. Valjakalla blev senast igenkänd i Piteå klockan tre i morse. Polisen letar nu efter en stulen Mercedes med registreringsnummer PYY 379, som polisen tror Juha Valjakalla färdas i. Enligt polisen i Norrbotten kan han vara på väg söderut. Umeåpolisen säger att man tar indikationerna att han finns i Norra Sverige på allvar och att man kommer att vara extra vaksamma framöver. Juha Valjakalla bedöms som farlig och polisen i Norrbotten har högsta beredskap tills vidare.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".