Karta
1 av 3
Karta över hur byggnaderna kan komma att ligga. Foto: Mynewsdesk
Flyget landar i Hemavan, Foto: Anna Burén/SR.
2 av 3
Flyget landar i Hemavan, Foto: Anna Burén/SR.

Nytt hotell och nya bostäder i Hemavan

1:15 min

Under onsdagskvällen gick fastighetsbolaget Balticgruppen ut med beskedet att det ska byggas nya lägenheter, hotell och handelsbutiker i Hemavan.

Med bara 600 meter till flygplatsen blir det "fly-in-ski-out"-läge, säger Jonas Olsson, VD Balticgruppen, lite skämtsamt om det att är så nära till flyget från hotellet.

Storumans kommunalråd Tomas Mörtsell (C) menar att läget unikt men att ett byggprojekt av den här storleken även kommer att innebära utmaningar för kommunen.

– Det som ur ett kort perspektiv är en utmaning för oss som kommun det är och se till att vi har en infrastruktur i form av ett fungerande vatten- och avlopp. Den tillväxt som vi har nu ställer oss lite grann för utmaningar att klara av fysiska planeringen, säger han.

Ett planeringssamarbete kommer nu att inledas mellan kommunen och Balticgruppen som enligt Balticgruppens VD Jonas Olsson beräknas ta runt ett år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista