En röd buss med krockad frnt. Mörkt ute och andra fordon som passerar.
En av olycksbussarna. Foto: Anders Wikström/Sveriges radio.
Olyckan på E4

Plötslig blixthalka på E4 – bussar och bilar i krock

2:09 min

En allvarlig olycka inträffade på E4 i höjd med Sikeå vid 23-tiden igår kväll. Två bussar och tre personbilar var inblandade i olyckan och en av bussarna välte på sidan i diket.

Det var två bussar och tre personbilar som var inblandade i olyckan och en av bussarna, en dubbeldäckare hamnade liggande på sidan i diket.

Enligt uppgifter från sjukvården ska två personer ha skadats allvarligt och tolv ska ha skadats lindrigt i olyckan. Polisen rapporterar dock nu att tre personer skadats allvarligt i olyckan.

En av busschaufförerna satt fastklämd och det tog en bra stund att få lös honom, men han var vid medvetande hela tiden under räddningsarbetet.

Yngve Isaksson, Räddningstjänsten i Umeå, jobbade tillsammans med kollegorna i Robertsfors och Sävar vid den stora olyckan på E4 i natt. Han uppskattar att det var ett 30-tal personer som var inblandade i olyckan.

– Det kunde ha gått så mycket värre, säger han.

Tio lindrigt skadade har körts till Norrlands universitetssjukhus samt två patienter till Skellefteå lasarett.

En av de allvarligt skadade har flyttas till vårdavdelning medan en av de andra fortfarande ligger på intensivvårdsavdelning, men ska tydligen vara på väg till vårdavdelning också.

Lindrigt skadade samt oskadade resenärer tas nu om hand av landstingets stödgrupp för psykosocialt omhändertagande.

Södergående körfält kommer att vara helt avstängt vid olycksplatsen under polisens utredningsarbete.

Vi kommer att prata mer om den här olyckan under dagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista