Länstrafikens dubbeldäckare hamnade i diket under masskrocken på E4
Länstrafikens dubbeldäckare hamnade i diket under masskrocken på E4. Foto: Anders Wikström/Sveriges Radio
Olyckan på E4

Bussbolaget: Chauffören är chockad

Camilla Nordlund, Transdev: Det är en jättejobbig situation
1:57 min

Länstrafikens dubbeldäckare hamnade i diket under masskrocken på E4. Chauffören är chockad, men mår efter omständigheterna bra.

Vad har ni för bild av olyckan?

– Troligtvis har bussen ju blivit påkörd bakifrån på grund av att det har varit halkigt, säger Camilla Nordlund affärschef på Transdev, Länstrafiken Västerbotten.

Hur ser skadeläget ut för passagerarna som var på bussen och för chauffören som körde den?

– Det jag vet är att det är ett antal personer som fick föras till sjukhus för kontroller. Våran förare var chockad och hade fått sig ett antal skador och blev undersökt på sjukhuset och omhändertagen där. Under omständigheterna har han klarat sig förhållandevis bra.

Hur är det med honom just nu?

– Han är självklart chockad och vi har tagit honom ur tjänst just nu och vi kommer att följa upp och ha samtal med honom och ta hand om honom.

Är han så allvarligt skadad att han är kvar inom sjukvården just nu?

– Nej, han är inte allvarligt skadad.

Vad säger han om det här nu?

– Han mår inte bra. Han tycker att det är jättejobbigt att vara med i en sådan här olycka. Det är en jättejobbig situation.

Hade er buss som var inblandad i olyckan dubbdäck?

– Nej, vi har inte dubbdäck på våra bussar. Det är nog inte så många som har det, men det vet jag inte faktiskt.

– Vi kör inte med dubbdäck och enligt de förare som jag känner och som kör den här trafiken brukar det sällan vara bättre med dubbdäck utan de här mönsterdjupen som vi har i våra vinterdäck är bra.

Hur hanterar ni den här olyckan framåt nu?

– Vi avvaktar ju då polisens utredning givetvis, sen kommer vi göra en egen intern utredning också om det som har inträffar.

– Vi kommer självklart att ta hand om vår förare och försöka hjälpa honom efter konstens alla regler, säger Camilla Nordlund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".