Bussolyckan på E4 vid Sikeå mellan Umeå och Skellefteå
Det dröjde omkring en halvtimme innan räddningstjänst och ambulans kom till platsen. Foto: Anders Wikström/Sveriges Radio
Bussolyckan

Helena var först på plats efter bussolyckan

4:16 min

Helena Asklund från Piteå var först på plats efter bussolyckan på E4 vid Sikeå. Hon fick göra sitt bästa med att hjälpa blödande och chockade personer.

Vid bussolyckan på E4 vid Sikeå mellan Umeå och Skellefteå sent i går kväll dröjde det omkring en halvtimme innan räddningstjänst och ambulans kom till platsen.

Helena Asklund från Piteå var på väg norrut och var först på olycksplatsen och fick göra sitt bästa med att hjälpa blödande och chockade personer.

– Jag vet inte om jag tänkte så mycket. Jag tänkte bara att man måste gå ut. Är man först måste man ju gå ut, säger Helena Asklund som poängterar att den långtradarchaufför som också var på plats gjorde en stor insats på olycksplatsen.

– Vi delade ut filtar och försökte småprata med folk. Busschauffören var fastklämd. Jag tror att jag skrek till dem i bussen att någon var tvungen att sätta sig med honom. När jag kom ut såg jag ju att det låg en buss till i diket.

Klicka på ljudfilen för att få höra Helenas berättelse.

När det gäller skadeläget så meddelar polisen att tre personer är allvarligt skadade, men att de inte har livshotande skador. 12 personer har behandlats för lindrigare skador.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista