Blåljus
Foto: Johan Nilsson/TT
Västerbotten

I natt: Fylla, bråk och falskleg

Under natten mot söndag har det förekommit rattfylla och flera fall där polisen omhändertagit berusade personer i länet.

Vid halv ett i natt i Vilhelmina stoppades en förare som misstänktes för drograttfylleri av polis och efter en provtagning upprättades en anmälan.

Ungefär vid samma tid i ertappades en minderårig man i Skellefteå med falsk legitimation när han var påväg in i en nattklubb och han blev i samband med detta även våldsam mot en vakt.

Mannen misstänks där för urkundsförfalskning och våldsamt motstånd och en anmälan upprättades. Personen har transporterats hem till vårdnadshavaren.

Mellan 1 och 4 inatt omhändertogs även ett flertal berusade personer av polis, bland annat en man i Skellefteå på nattklubb, en kvinna på universitetsområdet i Umeå, en man på Kungsgatan och en man på busstationen i Skellefteå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista