Signerad Björklöven-tröja. Foto: Björklöven
Signerad Björklöven-tröja. Foto: Björklöven

Björklövens ordförande: Snedvriden ekonomi hotar ligan

2:23 min

Allsvenska ishockeyklubbar vädjar om förändring i en gemensam skrivelse till SHL.

Ett nytt tv-avtal och en snedvriden ekonomi gör att Björklöven tillsammans med fem andra allsvenska ishockeyklubbar oroas för att SHL ska blir en stängd liga.

I en gemensam skrivelse till Svenska Ishockeyförbundet och Svenska Hockeyligan vädjar de alltså om en förändring.

– Det är en fråga om svensk ishockeys utveckling som vi oroar oss för. Vi ser en framtid där vi inte kommer att ha ett öppet fönster mellan ligorna, som under många år har varit framgångsrik, säger Mikael Salomonsson, Björklövens ordförande.

Vi vill sätta lite press.

Salomonsson menar att det är svårt att leverera en verksamhet som funkar och är på en elitnivå som det är nu. 

– Det är ingen hemlighet att vi kämpar med ekonomin. Vi anpassar verksamheten mot de intäkter vi har. Om vi ska skapa goda förutsättningar måste vi ha en god finansiell grund, säger han. 

Senast vid årsskiftet vill ni har respons. Hur vill ni att Svenska Ishockeyförbundet och SHL ska agera nu när de fått skrivelsen?

– Vi vill komma fram till en lösning. Vi vill sätta lite press. Vi ser med oro och fasa på att det här går mot fel riktigt, säger Salomonsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista