Hemmabakat nöt- och fröknäckebröd
Marlénes krispiga nöt-och fröknäckebröd. Foto: Marléne Hedelin
Hälsa

P4-dietisten: Nötter och frön gör gott mot hjärtkärlsjukdomar

Marléne Hedelin: Mer nötter i sallad, bröd, müsli och pesto
6:36 min

Utbudet av nötter och frön ökar berättar P4-dietisten Marléne Hedelin som också synar saltet i maten och ger dig sitt recept på nöt- och fröknäckebröd.

P4-dietisten Marléne Hedelin bjuder på sitt eget recept

Marlénes nöt- och fröknäcke
1 dl solroskärnor
1 dl hackad mandel
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl hela linfrön
1 1/2 dl majsmjöl
1/2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
2 dl kokande vatten

Gör så här:
Blanda ihop alla torra ingredienser
Rör i olja och det heta vattnet
Låt svälla 10 minuter
Bred ut smeten tunt på bakplåtspapper
Strö över lite flingsalt
Grädda i ugn i 150 grader mellan 1 till 1,5 timme
Bryt i bitar 

P4-dietisten Marléne Hedelin är åter nästa torsdag förmiddag.
Mejla gärna dina synpunkter eller frågor om du vill.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".