Sedlar, pengar, kontanter
Foto: Izabelle Nordfjell/TT

Nya lönesystemet fungerade bra på premiärdagen

Vännäs personalchef: Det ser bra ut så här långt
0:36 min

När det i dag var premiär för det nya lönesystemet i Bjurholm, Nordmaling, Vännäs och Robertsfors kommuner verkar det ha gått riktigt bra.

I dag var det skarpt läge för det nya lönesystemet i fyra kommuner i länet.

När systemet tidigare infördes i Umeå och Vindeln ställde det till med mycket oreda för många anställda, som fick fel lön.

Men när det i dag var premiär för löneutbetalning i Bjurholm, Nordmaling, Vännäs och Robertsfors verkar det ha gått bra.

Katarina Häggström, personalchef i Vännäs, säger att det ser bra ut så här långt.

– Vi har fått in några samtal där vi ser att det är några personer som varit tjänstlediga men där full lön har gått ut. Det beror på problem som skett vid konverteringen från det tidigare lönesystemet där det är några poster som inte har gått över, men det här rättar vi ju till nu eftersom att folk hör av sig. Men i övrigt så har det inte varit någon större anstormning utan det verkar som att lön har gått ut, och rätt lön, säger Häggström.

Även i Robertsfors, Nordmaling och Bjurholm har det nya lönesystemet fungerat bra i dag.

– Det har gått jättebra, säger Robertsfors kommunchef Karin Ahnqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".