Cecila Festin Stenlund
Cecila Festin Stenlund Foto: Örjan Holmberg/Sveriges Radio
Kommunpolitik i Malå

Ingen debatt om nedskärningarna i Malå

1:11 min

Trots att det för ovanlighetens skull var fullsatt med åhörare på kommunfullmäktige utnyttjade malåpolitikerna inte tillfället att debattera för sina åsikter inför de stora besparingsbesluten.

Under måndagen klubbades en hel del besparingar igenom i Malå kommunfullmäktige. Bland annat innebär besparingarna att simhallen stängs, indragna lönebidrag till föreningar, och man slopar barnomsorg på tidiga morgnar och sena kvällar. Men debatten bland politikerna i fullmäktige uteblev.

Det enda längre inlägg åhörarna fick höra var från Cecilia Festin Stenlund, Liberalerna, som ville stoppa nedläggningen av förskola på obekväma arbetstider.

– Det är min hjärtefråga och jag tror många håller med, säger hon.

Men man vill komma undan debatten och klubba igenom besluten fort.

Socialdemokratiska kommunalrådet Mikael Abrahamsson säger att den uteblivna debatten i fullmäktige beror på att man lämnat debatten bakom sig. Han menar också att det leder ingen vart att sticka ut med olika åsikter i fullmäktige utan det är bättre att fokusera på de besparingsåtgärder som blir bäst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista