17-åriga voltigeryttaren Johanna Lindberg från Umeå på ryttargalan
Johanna Lindberg från Umeå med sitt pris på Ryttargalan. Foto: Privat

Johanna från Umeå fick fint pris på Ryttargalan

3:08 min

17-åriga voltigeryttaren Johanna Lindberg från Umeå Ryttarförening vann pris som Morgondagens stjärna på årets Ryttargala i Stockholm igår.

P4 Västerbotten har tidigare berättat om Johanna Lindbergs framgångar inom voltige – sporten där utövaren utför gymnastiska och akrobatiska konster på en galopperande hästrygg.

Hon tog hem ett historiskt JVM-brons i Wien i somras, och dessutom vann hon både SM och NM på rekordpoäng.

Eftersom voltige är en mindre sport inom ridsporten så var det jättestort.

Nu har Johanna Lindberg från Umeå Ryttarförening också tagit hem priset som Morgondagens stjärna vid Ryttargalan på Grand hotell i Stockholm.

– Det känns helt fantastiskt. Det var jättefint och jättemånga stora namn inom ridsporten som satt där, säger Johanna Lindberg.

Så här löd juryns motivering:

"Efter SM-guld på rekordpoäng fortsatte Johanna Lindberg sin lysande säsong med ett historisk JVM-brons och Sveriges första individuella mästerskapsmedalj i voltige hittills.

En milstolpe och en seger för hela voltigesporten. Juniorguldet vid NM i Finland blev en fin final på ett fantastiskt år och Johannas fjärde NM-guld. Johanna Lindberg är kort och gott en voltigör i världsklass!"

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista