Rikard Wolff. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
1 av 2
Rikard Wolff. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Hans-Ola Stenlund. Foto: Gunilla Nordlund/ Sveriges Radio
2 av 2
Hans-Ola Stenlund. Foto: Foto: Gunilla Nordlund/ Sveriges Radio
Rikard Wolff 1958-2017

Hans-Ola Stenlund minns Rikard Wolff

6:51 min

Länsskådespelaren Hans-Ola Stenlund minns sin vän, kollega och kärlek Rikard Wolff som gick bort i november efter lång tids sjukdom.

– Han var en kreativ människa med fantastisk livsaptit trots sjukdomen, säger Stenlund om Rikard Wolff, som levde med den kroniska sjukdomen lungemfysem under många år.

Wolff och Stenlund var ett par under sju år på 80-talet och efter det gemensamma uppbrottet fortsatte de att hålla kontakten som vänner. För allmänheten är Wolff känd för roller som Zac i Änglagård och som rösten till Scar i Lejonkungen.

Den ende man jag har älskat

– Han är den ende man jag har älskat, och det här är det konstiga med döden. Som om det tog slut bara för att någon dör, det gör det ju inte. Det är det paradoxala, man fortsätter att älska och ha en relation med en människa som inte finns längre, säger Hans-Ola Stenlund om vad Rikard Wolff betyder för honom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista