Martinsons sågverk i Bygdsiljum, Foto: SR
Martinsons sågverk i Bygdsiljum, Foto: SR
Hällnäs

Sågverket i Hällnäs lägger ner

1:19 min

Martinsons lägger ned sågen i Hällnäs till sommaren. Företaget menar att det inte går att utveckla verksamheten om man har industrier på tre orter.

Eftersom sågen i Hällnäs saknar vidareförädling koncentrerar företaget sig nu på verksamheterna i Bygdsiljum och Kroksjö.

– Vi har inte råvara till att utveckla tre sågverk, och det krävs också väldigt mycket investeringar för att utvecklas på tre sågverk, och därför har vi valt att stänga ner ett, säger Lars Martinson, koncernchef.

Anledningen till nedläggningen är att investeringar för 60 miljoner kronor i tork- och lagerkapacitet samt utökad skiftgång kommer läggas på sågverket i Bygdsiljum under nästa år, som även är koncernens största anläggning. Det skriver företaget i ett pressmeddelande. 

Vi erbjuder dem att komma och jobba i Bygdsiljum om de känner för det.

I dag arbetar 43 personer vid anläggningen i Hällnäs. Samtliga som jobbar på Martinsons i Hällnäs idag kommer att erbjudas anställning i Bygdsiljum då produktionen avslutas till semestern 2018.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista