Lars Fagernäs och Maja Samuelsson, båda går andra året på musikalakademin.
Lars Fagernäs och Maja Samuelsson, båda går andra året på musikalakademin. Foto: Filippa Armstrong/SR

Musikalelever laddar för show i Strömbäck

3:42 min

På Musikalakademin på Strömbäcks folkhögskola övar man för fullt inför årets julföreställning – men det är inget regelrätt jultema i år.

Lars Fagernäs och Maja Samuelsson pluggar andra året på Musikalakademin vid Strömbäcks folkhögskola. Varje år arrangerar utbildningen en julshow på olika teman, i år utspelar sig musikalen i en speed dating-lokal. 

– Vi är ett gäng karaktärer som slängts ihop, och det är intressanta situationer som uppstår när de här karaktärerna möts, säger Lars Fagernäs.

Som en del av utbildningen åker eleverna på skolan vart annat år till London. I början av nästa år får eleverna chans att framföra individuella sånger som lärare på West End sedan ger återkoppling på.

– Det här har vi väntat på sedan vi började, jag har nog inte ens förstått det än. Det ska bli otroligt kul, säger Maja Samuelsson. 

Musikalen spelas under fredag, lördag och söndag på Strömbäcks Folkhögskola.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista