Saasha Metsärantala (Fi) och Gudrun Schyman (Fi).
Saasha Metsärantala (Fi) och Gudrun Schyman (Fi). Foto: Linnea Hedelilja
Umeå

Tomma stolar efter avhopp för Fi i Umeå

4:28 min

Feministiskt initiativ har två av tre stolar tomma i Umeå kommunfullmäktige. Så kommer det också vara fram till nästa val, berättar Saascha Metsärantala som är den enda som sitter kvar.

Saascha Metsärantala som är aktiv inom Feministiskt initiativ (Fi) i Umeå uppger att av de tretton som fanns på valsedlarna inför valet 2014 har tolv personer slutat av personliga skäl. 

– Det var lite otippat att det skulle bli så, jag hade inte alls föreställt mig att det skulle bli så, säger Mätsärantala. 

Det är väldigt viktigt att vi finns i kommunpolitiken.

Partiledare Gudrun Schyman har i veckan också haft homepartys i Västerbotten, närmare bestämt i Vilhelmina och Umeå. Under ett av mötena i Umeå tog hon också upp att just kommunpolitiken är viktig

– Det är väldigt viktigt att vi finns i kommunpolitiken, att vi finns i de styrelser och nämnder som diskuterar nu hur vi ska arbete i förskolan, i äldreomsorgen, i den kommunala verksamheten så att den inte ska vara diskriminerande på något sätt, säger Schyman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista