Polisens avspärrningsband. Foto: Peter Öberg, Sveriges Radio.
Arkivbild. Foto: Peter Öberg/Sveriges Radio

Misstänkt mordförsök i Umeå – inget slumpmässigt påhopp

1:15 min

Två män i 35-årsåldern larmade polisen under torsdagskvällen att de utsatts för ett mordförsök på Ålidhem i Umeå. Det var inget slumpmässigt påhopp, enligt Olle Andersson, chef vid polisens avdelning för grova brott i Västerbotten.

De två männen uppgav att de angripits av ett flertal gärningsmän.

Tillhygge misstänks ha använt vi överfallet och båda männen fick uppsöka sjukhus. De har idag fått lämna sjukhuset och polisen jobbar för fullt med utredningen men har ännu ingen misstänkt.

– Vi har genomfört ett antal förhör, dörrknackning på platsen, någon husrannsakan samt varit på plats med hund och sökt av, säger Markus Isacson, kommunikatör Polisen.

De två männen som utsattes för mordförsöket fick lindrigare skador. De har en viss bakgrund med gärningsmännen, berättar Olle Andersson, chef vid polisens avdelning för grova brott i Västerbotten.

Som vi tidigare rapporterat om är brottet fortfarande under utredning, men Andersson menar att det står klart att det inte rör sig om ett slumpmässigt påhopp.

Polisen är intresserad av iakttagelser från torsdagskvällen på Geografigränd, Ålidhem. Har du sett något vid 20-tiden så vill polisen uppmuntra att allmänheten hör av sig på nummer 114 14.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista