Natalie Gerami har varit engagerad i rättvisefrågor sedan hon var liten. Nu är hon aktuell med en bok om sin tid i Sudan med Läkare utan gränser.
Natalie Gerami vill sprida kunskap för att rädda barn som är utsatta. Foto: Frida Olsson och Gerhard Stenlund/Sveriges Radio
Musikhjälpen 2017

Natalie har träffat barn som utsatts för sexhandel

5:20 min

Författaren till boken ”Tysta rop, barns berättelser om sexhandel” har arbetat mot barnsexhandel i över tio olika länder.

Författaren Natalie Gerami har träffat hundratals barn som har varit i riskzonen eller som redan utsatts för barnsexhandel. 

– När jag började jobba med det här var jag inte riktigt förberedd. Världen kändes för ond och jag ville inte fortsätta jobba med frågan, säger hon till P4 Västerbotten. 

I boken ”Tysta rop, barns berättelser om sexhandel” skildrar Gerami fyra av dessa barns liv.

– Men genom att sprida kunskapen om detta ämne så ökar man medvetenheten och kan på så sätt göra skillnad för barn som är utsatta. Vi blir medvetna medborgare som ser och agerar i misstänkta fall, som tar in information och sprider kunskap. Kunskap är ett verktyg i kampen mot barnsexhandel, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista