Planen på Kulturhuset i Skellefteå ställs ut i kommunhuset
Arkivbild. Planen på kulturhuset i Skellefteå under utställning i kommunhuset. Foto: Hjalmar Lindberg/Sveriges Radio.

Konsekvenser för konferenser i kulturhus

0:48 min

Det planerade kulturhuset i Skellefteå är så försenat att planerade konferenser inte kan hållas.

I maj är tanken att byggandet av kulturhuset i Skellefteå ska återupptas och till årsskiftet 2020-2021 ska kulturhuset vara färdigt. Förseningarna leder till att redan bokade konferenser inte kan hållas som planerat. Vilket kommunen nu jobbar med att hitta en lösning på.

– Antingen att de bokar om till en annan lokal eller att de skjuter på sin konferens ett år, förklarar projektledaren Therese Bäckström Zidohli.

Hur det blir med i alla fall en av konferenserna väntas vi få veta redan innan jul.

Byggandet av kulturhuset i Skellefteå har fortfarande inte kommit i gång sedan kommunen, i höstas, drog i nödbromsen. Det som hände var att kommunen beslutade att ändra ägandeformen vilket innebar att kommunen blev tvungen att erbjuda andra intressenter att lägga bud på Kulturhuset. Vilket inte betyder att den då aktuella hotellägaren skulle dragit sig ur.

– Det är mycket möjligt att det kan bli Christoffer fortfarande men nu tävlar han med de andra i en rekrytering, berättar Therese Bäckström Zidohli.

Vem som vinner upphandlingen om att äga kulturhuset i Skellefteå vet vi förhoppningsvis i början av februari.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista