Petter Myhlback skidar från Falun till Umeå för Musikhjälpen
Petter Myhlback skidar från Falun till Umeå för Musikhjälpen. Foto: Privat och CartoDB
Musikhjälpen 2017

Han skidar till Umeå från Falun

5:16 min

Petter Myhlback satte ambitionsnivån högt inför årets Musikhjälpen. På skidor ska han ta sig från Falun upp till Umeå.

60 mil – ungefär så lång är sträckan Petter Myhlback ska överkomma den här veckan, och han har kommit en bra bit på vägen sedan i måndags.

– Jag är i Sidensjö nu och tar en kebab, berättar Petter Myhlback när P4 Västerbotten når honom vid lunchtid på torsdagen.

Målet är Umeå och glasburen på fredag. Han har med sig en bil med två kollegor som har extraskidor och utrustning med sig men han har hittills tagit sig hela vägen med hjälp av skidor (ibland rullskidor).

– Ja, nästan i alla fall. Jag märkte bara efter några mil att det inte alltid fungerar eftersom det var så mycket grus. Jag knackade på hos en privatperson och fick låna en cykel. Den är kanske inte helt optimerad för mig så det är ett jäkla slit.

Ett slit som faktiskt går att mäta:

– Det går ungefär 10 000 kilokalorier per dag, så man blir tunn och fin till jul, säger Petter Myhlback och skrattar.

Slitet går också att räkna om till pengar: I skrivande stund har han och företaget Clockwork samlat in över 85 000 kronor till Musikhjälpen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista