Stylisten Pia Johansson står bakom ett par glittriga pumps med hög klack och ett par ihopvikta byxor med resår som ligger på ett bord i radiostiudion.
Stylisten Pia Johansson Foto: Alexandra Reichler
Stil och mode

Stylisten Pia tipsar när goda råd är dyra

4:42 min

Vill du gå på fest iklädd i något snyggt men överkomligt? Stylisten Pia Johanssons bästa råd är att handla på second hand och att låna kläder av släkt och vänner.

Brukar du låna kläder/smycken? Berätta gärna P4vasterbotten@sverigesradio.se

Du kan också finna otroligt fina festalternativ i secondhand butikerna till överkomliga priser om du har liten klädbudget, tipsar Pia Johansson, men det gäller att inte ha för bråttom. De finaste plaggen kan finnas där du minst anar det och storlekarna kan variera så det kan behövas prova en del.

Pia Johansson älskar att spendera timmar i second hand butiker.

Hon brukar också låna exempelvis en klänning av släkt eller vänner för en kväll. Men för många verkar det vara lättare att låna ett verktyg än kläder. Hur gör du?

Ett lånat smycke kan också höja en enklare outfit. Kanske kan du låna ett smycke för en kväll? föreslår hon.

Skor kan höja en outfit ordentligt så varför inte i investera i ett par nya skor som senare kan användas flitigt under hela året. Skor som användas sällan har också ett högre andrahandsvärde än kläder som burits ett fåtal gånger.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista