Migrationsverkets byggnad i Solna.
Foto: Adam Wrafter/SvD/TT

Migrationsverket varslar – 43 anställda i Västerbotten berörs

2:48 min

Migrationsverket varslar 312 anställda i Västernorrland, Jämtland, Västerbotten och Norrbotten. 43 av dem jobbar i Västerbotten

Migrationsverket varslar personal motsvarande 260 årsarbeten i Sveriges fyra nordligaste län, detta motsvarar cirka 312 medarbetare. För Västerbottens del berörs 43 medarbetare. 

– Motivet är att det kommer in betydligt färre asylsökande till landet, och det innebär att vi drar ner verksamheten i alla regioner, säger Håkan Hansi Migrationsverkets regionchef i Västerbotten.

I början av nästa år kommer boenden i länet att läggas ned. 610 platser i inlandet och 150 runtomkring Umeå försvinner. De boendeplatser som kommer att finnas kvar är framförallt i Skellefteå.

I Umeå avvecklas mottagningsverksamheten men på orten finns även regional verksamhet inom tillståndsprövning, den verksamheten blir inledningsvis oförändrad.

Kontoret i Vilhelmina läggs också ned och där försvinner 8 årsarbeten.

Migrationsverket planerar för en minskad organisation inom asylprövning och mottagning under 2018 och framåt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista