Den åtalade expojkvännen förs in i Hudiksvalls tingsrätt under en av förhandlingsdagarna.
Den åtalade expojkvännen förs in i Hudiksvalls tingsrätt under en av förhandlingsdagarna. Foto: Agneta Sundberg / Sveriges radio

Åklagare yrkar på livstid för mordet på Tova Moberg

1:07 min

Åklagare Christer Sammens uteslöt en alternativ gärningsman och menar att pojkvännen ljuger om det mesta. Han vill att tingsrätten dömer pojkvännen för mord och grov kvinnofridskränkning till livstids fängelse.

Den 22-årige pojkvännen från Västerbotten som är misstänkt för mordet på Tova Moberg är anmärkningsvärt obekymrad och egencentrerad. Det omdömet ges i den sinnesundersökning som gjorts på honom.

Läkarutlåtandet rekommenderar också att 22-åringen ska genomgå en stor rättspsykiatrisk utredning för att fastställa om han kan dömas till fängelse.

Innan rätten bröt för lunch höll åklagare Christer Sammens sin slutplädering och enligt honom så finns det inget som tyder på att någon annan skulle han dödat Tova Moberg.

Christer Sammens vill att tingsrätten dömer pojkvännen för mord och grov kvinnofridskränkning till livstids fängelse.

Efter lunch håller målsägandebiträdet sin slutpläderingen och därefter försvarsadvokaten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista