Mie Johansson, delägare Stadskällaren, står bakom kassaskärmen i sin restaurang.
Mie Johansson, delägare Stadskällaren. Foto: Hjalmar Åman/Sveriges Radio.

Allt fler beställer färdiglagade julbord

1:00 min

Det blir allt vanligare att beställa sin julmat färdigtillredd, det har ökat konstant de senaste tio åren.

På en restaurang i Skellefteå har man nyligen rullat klart 5300 köttbullar och gjort i ordning 800 portioner som avhämtas dagen innan julafton. Delägare till restaurangen är Mie Johansson, hon menar att det bara blir fler och fler julbeställningar.

– De senaste tio åren har det ökat konstant och det har slagit rekord i år, berättar Mie Johansson. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".