SJ:s emblem på ett tåglok. Foto: Hasse Holmberg/Scanpix.
Foto: Hasse Holmberg/Scanpix.

Flera tåg försenade på julafton

Ett SJ-tåg mellan Umeå och Stockholm gick sönder på julafton och blev stående i flera timmar. Ytterligare två tåg påverkades av det trasiga tåget.

Ett SJ-tåg mellan Umeå och Stockholm gick sönder på julafton. På tåget fanns 150 passagerare, varav vissa skulle ha nått Stockholm vid 14-tiden.

– Vi beklagar så klart det som har hänt och det är tråkigt för resenärerna, framför allt eftersom det är julafton, säger Dan Olofsson på SJ:s pressjour till TT.

Tåget gick sönder mellan Sundsvall och Hudiksvall i höjd med Gnarp och passagerarna fick kliva över till ett nytt tåg. SJ beräknar en försening på 3,5-4 timmar för de drabbade resenärerna.

– De drabbade kommer få tillbaka sina biljettpengar. Vi kommer även att kompensera dem på det trasiga tåget lite extra, eftersom det är julafton, säger Olofsson.

Ytterligare två tåg påverkades av det trasiga tåget: ett tåg på väg i andra riktningen, från Stockholm till Umeå, samt ett från Sundsvall till Stockholm. De väntas bli försenade med cirka 1,5 timme, enligt Dan Olofsson.

– Som tur är, är det inte så många som reser i dag så trafiken påverkas inte så mycket. Den största resdagen var i fredags.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista