Roger friade till Alexandra under ett spinningpass

6:09 min

Dagen före julafton hände något mycket oväntat på ett till synes helt vanligt spinningpass i Umeå.

Alexandra Fischer, som är träningsinstruktör på ett gym i Umeå, hade ett spinningpass inför full sal inplanerat dagen före julafton. Passet flöt på fint. Tillslut blev det dags för avrundning och nedvarvning. 

– Vi var nöjda med passet och jag sa de avslutande orden, önskade alla en god jul. Då kom plötsligt Rogers son in i salen med en stor tavla, säger Alexandra.

Roger Pettersson skulle snart bli Alexandras blivande man. Han sitter förväntansfull på en av cyklarna någonstans i lokalen. Han hade nämligen arrangerat ett frieri inför alla deltagarna, nära 70 andra cyklister. Till sin hjälp hade han sonen Kalle och Alexandras döttrar Axelina och Adelin. 

– Jag läste på tavlorna. Där stod orden som jag nästan inte kunde uttala. De undrade om jag ville gifta mig med Roger. Jag svarade såklart ja, säger Alexandra.

Där stod orden som jag nästan inte kunde uttala. De undrade om jag ville gifta mig med Roger.

– Jag var otroligt berörd. Jag bröt ihop och det gick inte att hålla tillbaka tårarna. Det är det mest romantiska jag har varit med om.

Alexandra och Roger träffades för två år sedan i en cykelsal. För Roger var det självklart att genomföra frieriet just där. 

– Var var inget snack om saken, men hur det skulle gå till har jag vridit och vänt länge, säger Roger Pettersson.

Det blev en gråtfest som ingen deltagare hade kunnat ana. 

– Många kom fram efteråt och berättade att de suttit längst bak och gråtit. Nästan inget öga var torrt, säger hon.