Flera olyckor längs E4 i Västernorrland

Väderläget ger besvärligt väglag i Västernorrland med halka och snörök och det har inträffat flera olyckor under dagen. SMHI har utfärdat en klass 1-varning för konsekvenser av ymnigt snöfall under dagen.

Se aktuellt olycksläge på Trafikredaktionens karta.

För trafikanter som passerar Västernorrlands län kan det vara bra att veta att det råder besvärligt väglag och att flera olyckor inträffat, bland annat längs E4. 

12.55 – E4 mellan Bjästa och Docksta: singelolycka i höjd med Skuleberget som påverkar framkomligheten för övrig trafik i riktning mot Sundsvall. 

10.21 – E4 mellan Ullånger och Härnösand: lastbil som kört i diket mellan Höga kusten-bron och trafikplats Mörtsal. Dragbilen är i diket medan släpet är kvar på vägen som därför var avstängd i riktning mot Sundsvall. Olyckan orsakar stora trafikstörningar i södergående körfält med långa köer, enligt polisen. Personbilar hänvisas till vägen via Klockestrand och Sandöbron och tung trafik måste åka över Hammarsbron - Nyland - Kramfors.

09.54 – E4 vid Bredsand söder som Sundsvall: olycka med tre personbilar inblandade, inga personskador, enligt polisen. Smitningsolycka där ett av fordonen har avvikit från platsen.

08.14 – E4 mellan Bjästa och Örnsköldsvik, i höjd med Sörtjärn: olycka där två bilar kolliderat. Inga personer skadade. Vägen i riktning mot Umeå avstängd under räddningsarbetet, öppnades igen för trafik ca 09.15.