Polisens avspärrningsband.
Det är avspärrat vid NUS. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Två gärningsmän anhållna för sjukhusattacken

Polisen har spärrat av ett område vid Norrlands universitetssjukhus i Umeå, efter att ett grovt våldsbrott begåtts där. Och nu går polisen ut med att två gärningsmän har gripits.

Det var strax före klockan 22 på nyårsafton som polisen fick larm om det grova våldsbrottet.

Man var först förtegen om vad som hade hänt.

– Det vill jag inte gå in på, sa Mathias Borin, som är befäl på polisens regionledningscentral, strax före tolvslaget.

Men vid klockan 01.00 på nyårsnatten skriver polisen Region Nord på sin hemsida att två personer utsatts för en grov misshandel på sjukhusområdet. De har förts till akuten med ansiktsskador.

Enligt Västerbottens-Kuriren har en person blivit "nedtagen på backen av polis". Men Mathias Borin ville inte säga om det är någon misstänkt eller gripen i ärendet.

Polisen skriver på sin hemsida att man jobbar med spårsäkring och förhör av vittnen och målsäganden, men att förundersökningen är i ett känsligt läge och att man inte kommer att lämna ut några fler uppgifter just nu.

Uppdatering 12:07

Nu går polisen ut med att två gärningsmän har gripits i samband med de två överfallna männen igår vid sjukhusområdet i Umeå under nyårskvällen.

Mats Bruhn, polisens jourhavande förundersökningsledare, säger att de misstänkta gärningsmännen är mycket kända av polisen sen tidigare och att incidenten började med ett bråk mellan flera män vid en busshållplats.

Inledande förhör har hållits med de misstänkta gärningsmännen och man har pratat med de misstänktas försvarsadvokater.

Nu följer ytterligare förhör och senast klockan 12 på torsdag ska det beslutas om de misstänka männen kommer häktas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista